Remonditööd võivad peast halliks ajada

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remondi käigus tuleb igasugu vajalikku kraami soetada. Võib ju arvata, et levinud ketipoodidest ostetud kaubad kvalifitseeruvad automaatselt nõuetekohaseks, ei pruugi see siiski nii olla. Seadus lubab ka sellisel juhul dokumenti nõuda.
Remondi käigus tuleb igasugu vajalikku kraami soetada. Võib ju arvata, et levinud ketipoodidest ostetud kaubad kvalifitseeruvad automaatselt nõuetekohaseks, ei pruugi see siiski nii olla. Seadus lubab ka sellisel juhul dokumenti nõuda. Foto: Margus Ansu / Postimees

Haljala vallas elav perekond otsustas oma kodu värskendama asuda. Teha mahukamaid töid, kui seda on lihtsalt tapeedivahetus või värske värvikiht laes.

Arusaadavalt tuli selleks esitada kohalikule omavalitsusele vajalik dokumentatsioon, kuid kui valla ehitusnõunik pererahvalt ka kasutatud ehitusmaterjalide kõlblikkust sertifikaatidega tõendada palus, sattusid inimesed segadusse.

“Mulle on see arusaamatu,” rääkis pereema Virumaa Teatajale. “Oleme ostnud kõik vajalikud asjad ehituspoodidest, kus ei müüda ju midagi sellist, mis kasutamiseks ei sobi.” Vallaametnik olevat soovitanud pererahval vajalikud sertifikaadid ise internetist välja otsida – see ajas aga inimesed veel enam hämmingusse ning appi tuli paluda perepoeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles