Eesti 100. sünnipäeva 2-eurosele mündile tuleb ametlik juubelilogo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujunduskonkurssi võidukavand.
Kujunduskonkurssi võidukavand. Foto: Eesti Pank

Eesti vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud 2-eurosele mündile tuleb ametlik riiklik juubelilogo "Aastasada“, mis kujutab endast samaaegselt numbreid 18 ja 100.

See numbrimaagia ühendab endas nii riigi asutamise aastat kui ka tänapäeva, teatas Eesti Panga pressiesindaja.

Võidutöö autorid on Ionel Lehari ja Meelis Opmann loovagentuurist Identity OÜ, agentuur on ka Eesti ametliku juubelilogo autor.

Mündi kavandi kinnitas reedel Eesti Panga nõukogu.

2-eurone mälestusmünt on erikujundusega käibemünt, mille rahvuslikul küljel on teemakohane erikujundus. Mündid on mõeldud sümboolselt kõigi Eesti elanike jaoks ja seetõttu tuleb müntide tiraaž sama suur, nagu oli Eesti rahvaarv 2017. aasta 1. jaanuaril ehk 1 317 800.

Münt jõuab ringlusse 2018. aasta alguses ja see kehtib maksevahendina kogu euroalal.

Võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist 2000 eurot autoritasu. Teise koha eest makstakse 700 ja kolmanda koha eest 500 eurot autoritasu. Mitme autori puhul läheb auhinnatasu jagamisele.

2-eurose mälestusmündi kujunduskonkursile esitati kokku 33 kavandit. Kujunduskonkursi teise koha pälvis Riho Luuse kavand ning kolmanda koha Heino Prunsvelti kavand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles