Nädala kaja: tuumasõja hirmus

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppeval nädalal ei saa üle ega ümber hirmust tuumasõja ees. Texases elava katoliiklasest ennustaja Horocio Villegase väitel algab kolmas maailmasõda 13. mail. Asi muutub veelgi keerulisemaks, kui siia lisada neitsi Maarja Fátima saja aasta tagune ilmutus Portugalis. Legendi järgi nägid seda kolm last kuueteistkümnel korral. Ilmutused sisaldasid ennustust maailmasõdade kohta ja Vatikan on need ehtsaks tunnistanud. Kolmanda ennustusega viivitas Vatikan kuni 2000. aastani.

Lõppeval nädalal leidus Põhja-Korea ja Ameerika ühendriikide suhtluses juba piisavalt ähvardamist tuumasõjaga. Ilmselt juhuslikult korraldatakse Eestis suurõppus Kevadtorm ajavahemikul 8.–26. maini. Selle tegevus hõlmab oluliselt ka Lääne-Virumaad. Lõppeval nädalal Sõmerul peetud suurõppuse teabepäeval rääkis kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Martin Herem, et etteteatamiseta lisaõppekogunemistele võib reservväelasi seaduse järgi kutsuda kuni 60 päevaks. Kindral rõhutas, et tavaliselt kutsutakse neid kaheks-kolmeks päevaks. Kuuskümmend päeva pidavat olema märk, et olukord on muutunud väga tõsiseks.

Samal ajal kui Ameerika ühendriigid ja Põhja-Korea teineteisele tuumamuskleid näitasid ning meie sõdurpoisid koos liitlastega suurõppuseks valmistusid, peeti tulist diskussiooni aasta ema tiitli teemal. Selle tiitli andmise algmõte olevat olnud abielu propageerimine ja mõnede hinnangul see tiitel üksikemale ei sobi. Arvestades üksikemade arvu riigis, oleks sellist mõtteviisi ehk oodanud Donald Trumpilt. Tema kasutas presidendikampaanias nn šokiteraapiat, et pääseda meediakanalite esiuudiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles