Tamsalu gümnaasiumi tüdrukute idee pälvis koolinoorte äriideede konkursil eripreemia

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bright Mindsi konkusil publiku preemia võitnud Tamsalu gümnaasiumi tiimi Lacos tüdrukud.
Bright Mindsi konkusil publiku preemia võitnud Tamsalu gümnaasiumi tiimi Lacos tüdrukud. Foto: Erakogu

Reedel toimus TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektorys koolinoorte äriideede konkursi Bright Minds finaalüritus, kus oma äriideid esitlesid 21 finalisti üle Eesti. Bright Mindsi konkurss toimus TTÜ Mektory ja Swedbanki koostöös juba teist aastat ning finaalüritusele eelnes neljast moodulist koosnev koolitusprogramm.

Lääne-Viru maakonnast jõudis finaali Tamsalu gümnaasiumi tiim Lacos, kuhu kuulusid 10. klassi õpilased Anella, Karolin, Marta ja Lisanne. Lacose äriideeks oli laktoosivaba ja taimsel baasil valmistatud süsijäätis.

Just jäätises kasutatav aktiivsüsi annab maiusele põneva ja ainukordse väljanägemise ning on Baltikumis esimene omataoline.  

Kuigi prototüübi olemasolu polnud äriideede konkursil oluline, oli Lääne-Virumaa võistkonna ettevalmistus põhjalik. Tüdrukutel oli kaasas vastvalminud proovipartii ainulaadset musta värvi süsijäätist, mida sai maitsta nii auväärne žürii kui ka finaalürituse publik. Süsijäätis sulatas publiku südame ning Tamsalu tüdrukud sõitsid Tallinnast koju koolinoorte äriideede konkursi publikupreemiaga.

Tüdrukute edasiseks sooviks on hakata oma jäätist suuremas mahus tootma ja turundama laatadel, kohvikutes ja ökopoodides.

Esialgsed kokkulepped on sõlmitud juba ka ühe kohvikuga Tallinna lennujaamas, mis on valmis jäätisele proovimüüki tegema. Lacos soovib oma Baltimaades ainulaadse süsijäätise müümiseks ja ettevõtlusmaailmaga tuttavaks saamise eesmärgil luua järgmisel aastal õpilasfirma.

Tamsalu gümnaasiumi majandusõpetaja Maire Tamme sõnul on tüdrukud konkursi käigus väga palju õppinud ning oma teadmisi ja õpitut ka koolikaaslastele õppetöö käigus edasi andnud.

Maakonnas Bright Mindsi koolitusprogrammi koordineerinud Lääne-Viru arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse programmi juhi Anu Oja sõnul on Lacos hea näide sellest, et Lääne-Virumaal on palju põnevate ideedega ettevõtlikke noori, kellele on taolised konkursid ja selline tunnustus heaks stardipakuks edasiste eesmärkideni pürgimisel.

„Loodetavasti innustab Lacos veel paljusid teisi maakonna noori oma ideid ja energiat ettevõtlikult avaldama – olgu selleks siis õpilasfirma või hoopis panus kogukonna heaks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles