Nädalavahetus looduses: ablas kurg ja kuri metsis

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ablas kurg.
Ablas kurg. Foto: Andres Pulver

Kevad on seiklusrohke aeg. Kuigi ilm on kevadest kaugel, elavad linnud-loomad ikka looduse rütmis ning ajavad omi asju. Nii ristus inimese tee nädalavahetusel kahe sulelisega.

Venevere kandis noolis ablas kurg äsja püütud ligikaudu kilost forelli. Kalameeste noosi kallale kippunud pikajalgne suleline ei kartnud ka inimesi ning näis, et tema plaan kalaga ära minna oli kindel.

Veneveres elav Eerik Lumiste rääkis, et kurg on neil igaaastane asukas. Ka tänavusest külmast kevadest hoolimata on kured juba ammu platsis. "Kuigi kurg pesitseb meil maja juures, näppamas ta siiski tavaliselt ei käi," lausus Lumiste naerdes.

Kurg.
Kurg. Foto: Andres Pulver

Uljaste külas ühe eramaja taga asuvas metsas on tänavu ennast sisse seadnud aga metsis, kellel on praegu paaritumisaeg. Seetõttu tuleb ta metsast välja, inimese lähedusse sattudes on ta väga agressiivne.

Kuri metsis.
Kuri metsis. Foto: Kristi Ehrlich

Pererahva ühele liikmele oli nokaga säärde löönud, rünnanud ka metsas tööd tegevat traktorit ning sundinud põgenema pererahva külalised. Ka nädalavahetusel näitas tige sulissaba inimestele, et ei maksa ikka loodusega tüli norida, võib kehvasti minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles