Tarka Maja ei maksa häbivääristada

Urmas Tamm
, SA Virumaa Kompetentsikeskus nõukogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm.
Urmas Tamm. Foto: Meelis Meilbaum

Sihtasutusega Virumaa Kompetentsikeskus, mida rahvasuu üldistatult Rakvere Targaks Majaks kutsub, on nüüd lugu nii, nagu mõned poliitikud on tavatsenud öelda – tahtsime parimat, aga läks nagu tavaliselt. Vähemalt irvhammaste arvates. Sel teemal on räägitud palju. Või õigemini paljusõnaliselt. Samas on jäänud palju rääkimata või siis on fakte avaldatud valikuliselt. Tahan alljärgnevalt olukorda selgitada, rääkida sellest, millest seni pole üldse juttu olnud.

Kui Tark Maja 2015. aasta sügisel valmis, oli see ainulaadne avalik hoone. Tegemist oli ja on testikeskkonnaga, mis ei tähenda ainult moekat disaini ega salapäraselt kumavaid rohelisi tulesid maja koridorides.

Mis on Tark Maja? Selles majas on kasutusel kõige tänapäevasem ventilatsiooni-, kütte-, elektrisüsteem. Sademeveed kogutakse ja kasutatakse tualettides. Küte tuleb maa seest ja osa elektrist päikesest. Seda kõike juhib ja kontrollib nüüdisaegne automaatika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles