13 + 4 noort näitasid 6842 eksaminandi seas sule teravust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasiumi noormehed  Aare Zilinski ja Ranno Rajaste  ootavad eesti keele riigi­eksami algust.
Väike-Maarja gümnaasiumi noormehed Aare Zilinski ja Ranno Rajaste ootavad eesti keele riigi­eksami algust. Foto: Marianne Loorents

Eile hommikul pool tundi enne esimese riigieksami, eesti keele algust oli Tamsalu gümnaasiumi aula ukse taga korvitäis mobiiltelefone. 17 noorelt olid suhtlusvahendid ära korjatud ja nad seisid, šokolaad, karastusjook, isikutunnistus ja kirjutusvahend näpus, et asuda näitama oma emakeeleteadmisi.

Tamsalu gümnaasiumi kuraditosin abiturienti tunnevad end koduselt, pisut omaette hoiavad neli noort. Need neli on Väike-Maarja gümnaasiumi lõpuklassi neiud-noormehed, keda on nõnda vähe, et nad pidid tulema riigieksamit tegema umbes 13 kilomeetri kaugusele.

Väike-Maarja gümnaasiumi abiturient Aare Zilinski, kes oli sõbrad turvaliselt eksamile toonud, ütles, et hommikul said nad oma koolis kokku ja vestlesid pisut. Ootamatusi eksamihommik neile toonud polnud, küll aga tekitas ikka veel elevust Aare auto tagaistmel olnud Kaitseliidu varustus. Nimelt oli noormees käinud nädalavahetusel matkal. Kaks klassivenda Aare Zilinski ja Ranno Rajaste ütlesid, et neil on kindel siht peale gümnaasiumi lõppu alustada kaitseväeteenistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles