Õpilased astusid oma koolimaja eest välja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Iga päev, iga tund, iga kell igal pool, tere taas, vana kool, näen sind ilmsi või und,” kõlas enne keskpäeva Rakvere gümnaasiumi ümber vendade Urbide “Koolilaul”.

Laulu saatel moodustasid õpilased inimketi ümber vana valge maja, et anda märku – loodav riigigümnaasium võiks olla just selles väärikas Alar Kotli projekteeritud hoones. Ühtlasi kallistati sümboolselt oma kaunist koolimaja.

Noortel olid kaasas plakatid, mis teatasid, et riigigümnaasium tuleks luua Kotli majja.

Rakvere gümnaasiumi õpilasesinduse asepresident Anna-Bret Vehik ütles, et riigigümnaasium on kindlasti vajalik, ent uue hoone ehitamise asemel võiks kasutada Rakvere gümnaasiumi kompleksi.

“Tulime välja näitamaks, et armastame oma maja ja hoolime sellest ning loodame, et meid märgatakse ja võetakse kuulda,” lausus Vehik.

Õpilasesinduse president Ulrika Saar ütles, et aktsioonist võttis osa umbes 400 õpilast. “See on õpilasesinduse initsiatiiv, aga paljud õpetajad on meid julgustanud,” märkis ta. Anna-Bret Vehik lisas, et toetust on saadud ka väljastpoolt kooli.

“Väärtustame ja hoiame seda, mis meil on,” võttis Vehik õpilasaktsiooni mõtte kokku.

Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part nentis, et tegemist oli ilusa ettevõtmisega. “Meil on ettevõtlikud noored, kes armastavad Eesti üht parimat koolimaja,” sõnas Part. Ta lisas, et igaühel on õigus oma arvamust avaldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles