Rakvere visionäärid hauvad revolutsiooni

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fanvestory asutajad Birgit Karus (paremal), Kristjan Ulst, Juko-Mart Kõlar ja Uku Suviste võistlevad ETV saates “Ajujaht” suure auhinnaraha nimel.
Fanvestory asutajad Birgit Karus (paremal), Kristjan Ulst, Juko-Mart Kõlar ja Uku Suviste võistlevad ETV saates “Ajujaht” suure auhinnaraha nimel. Foto: Tanel Meos

Rüütellik räppar Reket ütleb oma tutika plaadi parimas loos (see on väga subjektiivne) “Gasell”, et tal on elus ainult kaks reeglit. Esimene neist on, et lollidega ei vaidle, ja teine: raha ette.

Just seda viimast pakub muusikutele paljulubav Eesti idufirma, fänni ja artisti ühisrahastusplatvormil põhinev Fanvestory, mis on tähelepanelikumatele tuttav saatest “Ajujaht”. Lühidalt öeldes saab fänn investeerida endale meeldiva artisti loomingusse ja ise selle pealt suuremat või väiksemat tulu teenida – oleneb, kui kõrgelt laul lendama läheb. Mida televaataja aga ei tea, on see, et poole pisikese start-up’i tuumikust moodustavad Rakvere neiu Birgit Karus (23) ja Pajustist pärit Kristjan Ulst (28).

Birgit on gümnaasiumihariduse saanud Rakvere reaalgümnaasiumis, Kristjan Vinni-Pajustis ja eragümnaasiumis. Kõrgharidustee viis nutikad noored aga pealinna, kus nende rajad (küll mitu head aastat hiljem) ristusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles