Ütle, et meie oleme Rakverest, me maksame!

Heli Kirsi
, Rakvere gümnaasiumi õpetaja, IRL
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Kirsi.
Heli Kirsi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Ehitame maja, ehitame maja, kena väikse maja, kive kokku veame, kõlab lapsepõlvest pärit laul kui mantra. Meile meeldib, kui kusagil jälle midagi ehitatakse. Rind on rõõmust kummis igal linnapeal, kui tal on ette näidata järjekordne ehitus. Ikka oma linna kodanike hüvanguks ja õnneks. Ei saa ka edukas ettevõtja enne rahu, kui kopp maasse löödud.

Virumaa vanim linn Rakvere on tuntuks saanud õige mitme uhke ehitisega alates ordulinnusest vallimäel kuni Eesti vabariigi esiarhitekti Alar Kotli projekteeritud gümnaasiumihooneni. Tark Maja on nii kuulus, et on varjutamas kogu Eesti arhitektuuripärandit.

Täna seisab Rakvere linnavolikogu tähtsa otsuse ees. Riigigümnaasiumile on vaja maja. Kas lasta ehitada uus maja või võtta mõni väärikas maja kasutusse, on küsimus. Aga küsimustele ei soovi Eesti inimene vastata. Ülikooliaegne sõbranna rääkis hiljuti anekdoodi, küsides alustuseks, kas ma tean, miks eesti rahvas armastab teatris käia. Ajaloolasena hakkasin kohe põhjendama, et juba ärkamisajal, kui Koidula ... Kahjuks oli minu vastus vale, sest sõbranna selgitas: “Sellepärast käiakse meil meelsasti teatris, et seal ei küsi keegi meie käest midagi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles