Tagasivaade: helgete mälestuste roheline puumaja

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagasivaade: helgete mälestuste roheline puumaja
Tagasivaade: helgete mälestuste roheline puumaja Foto: Erakogu

Teatrimäel asub roheline auväärne hoone, millel kümme aastat sajast puudu. Õdus ja armas. Iseloomuga maja, mis maakonna süda. Omal ajal täitevkomitee töötajate, praegu maavalitsejate kodune töökoht.

Mõni hetk enne hoone sünnipäeva tähistamist räägivad rohelise puumaja hingusest ja meenutavad siinseid erksamaid hetki inimesed, kes selles töötanud. Aastakümneid. Lääne-Virumaa maavalitsuse kantselei vanemspetsialistil Eda Lauril on siin majas möödunud 36 aastat, haridus- ja sotsiaalosakonna inspektoril-vanemspetsialistil Tiiu Kuusil 25, rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialistil maakonnas Pilvi Lepiksool lausa 48 aastat ja perekonnaseisuametnikul-vanemspetsialistil Terje Pärnasalul 29 aastat.

Räägin neile, kuidas minu lapsepõlv on selles majas möödunud ja kuidas mulle puhuti tundus, et minu ema lõhnas just selle maja järele. Prouad noogutavad, nad teavad, millest jutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles