Karmide arvudega tipus: läänevirulased teevad lähisuhtes palju haiget

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänevirulased teevad lähisuhtes palju haiget.
Läänevirulased teevad lähisuhtes palju haiget. Foto: Graafika

Nii jahmatavalt, kui see ka ei kõla, on politseistatistika järgi Lääne-Virumaa koos Ida-Virumaa ja Põlvamaaga esirinnas väljakutsete poolest, milles palutakse abi lähedaste vägivallatsemise pärast.

Statistika järgi klobitakse lähedasi usinalt nädalavahetuseti. Tõenäosus lähedaselt tappa saada on suur sel nädalavahetusel, sest politseile tehtavate väljakutsete arv näitab, et kuu viimane dekaad on lähisuhtevägivalla üks kõrgaegu.

Möödunud aastal registreeris politsei ühes kuus keskmiselt 1000 lähisuhtevägivallaga (LSV) seotud pöördumist. Kui Harjumaal registreeritud juhtumid moodustavad kogu Eesti vaates 40 protsenti, järgnevad Ida-Virumaa 16 protsendi ja Tartumaa 10 protsendiga, siis Lääne- ja Ida-Virumaal ning Põlvamaal on politseistatistika järgi 1000 elaniku kohta Eesti keskmisest kõrgem LSV juhtumite arv. Üks põhjus võib olla selles, et just nimetatud maakondades on töötuse määr kõige kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles