Sõmerul on tulekul kaktuserohke päev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Laupäeval, 29. aprillil on Sõmeru keskusehoones üleeestiline kaktuse- ja sukulendisõprade kokkutulek. Tegemist on maaelufestivali eelüritusega, kuhu tuleb mitu kaktuse- ja sukulentide kasvatajat. Ettevõtmise korraldaja Maia Simkin rõhutas, et see pole mõeldud pelgalt spetsialistidele, vaid ka üsna kaktusevõõrastele inimestele. “See on mõeldud kõikidele, kasvõi üldharivas mõttes, kuid kaktusepisiku võib kaasa saada,” hoiatas Simkin.

Tõenäoliselt on Eesti kodudes üheks levinumaks kaktuseks jõulukaktus ning sukulentidest kasvatatakse kõige rohkem aaloed, mida tarvitatakse ka ravi eesmärgil. “Kui öeldakse, et kaktus rikub pereõnne, siis see küll paika ei pea. Küllap aga toimib ütlemine, et kaktus aknalaual hoiab vargad eemal,” rääkis Maia Simkin. Kaktuste ja sukulentide spetsialist Harri Poom peab sel päeval loenguid sukulentide kasvatamisest kodustes tingimustes ning praktikumis on võimalik jälgida kaktuste pookimist.

“Kui kellelgi on kodus mõni põnev isend, mida on võimalik transportida, siis võiks selle mõneks tunniks näitusele tuua,” soovitas Simkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles