Repliik: põrandahari silma küljes

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly Raudla.
Merly Raudla. Foto: Meelis Meilbaum

Kulunud väljendid “ilu on vaataja silmades” ning “maitse üle ei vaielda” annavad mõista, et kohalike moetrendide peale pole mõtet kulmu kergitada. Tehku, mis tahavad, peaasi, et ise rahul on. Mõistma peab ka seda, et kultuuriti tähendab sõna “ilus” hoopis eri asju. Loogiline, et mursi naise huuleketas võtab Etioopia mehel põlved nõrgaks ning eurooplane piidleb isevärki, kindlasti ebamugavat aksessuaari altkulmu. Ei laseks ju keegi endale niisama totrusi külge kleepida või sisse lõigata. Ju need ikka kellelegi meelepärased on.

Vahel olen imestunult jälginud noori preilisid, kel ripsmetele veel kojamehed külge kleebitud. No mis asjad need kulmudeni ulatuvad kaardus luuad ikka on? Oleks siis pikk nina ka ees, saaks kohe aru, et Buratino.

Lausa tahaks teada, kust selline moeröögatus alguse on saanud. Kivikestega kaunistatud võimsad värvikirevad labidad sõrmede otsas peaks Ida-Euroopa trend olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles