Narva endine abilinnapea leppis süüdimõistmisega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Narva endine abilinnapea Sofja Homjakova leppis enda süüdimõistmisega oma alluva kihutamises väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele ning ei vaidlustanud seda Tartu ringkonnakohtus, vahendasid  ERR uudised.

Jaanuari lõpus mõistis Viru maakohus Homjakovale (33) kuriteo eest ligi 800 euro suuruse rahakaristuse. Samas mõistis maakohus Homjakova õigeks mõjuvõimuga kauplemise süüdistuses, kuna ei leidnud tema tegevuses kuriteokoosseisu.

Viru ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi mõjutas Homjakova 2006. aastal Narva linnavara eest vastutava abilinnapeana linnapead Tarmo Tammistet ja abilinnapead Aleksander Ludvigit otsustama kohaliku sotsiaalabiameti kolimise Homjakova sugulaste ja elukaaslasega seotud kinnisvarafirma pindadele. Rendilepingu alusel pidi sotsiaalabiamet maksma kinnisvarafirmale 15 aasta jooksul 6,7 miljonit krooni.

Süüdistuse kohaselt sai Homjakova sellelt firmalt üle poole miljoni krooni ning firma liisis talle ka 1,1 miljonit krooni maksva Mercedes-Benzi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles