Aaspere poepidaja pole päri maanteeameti plaaniga

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaspere poe ette plaanitav piire on eskiisil ­märgitud punasega. Kauplusepidaja arvates mõjub see ärile halvasti.
Aaspere poe ette plaanitav piire on eskiisil ­märgitud punasega. Kauplusepidaja arvates mõjub see ärile halvasti. Foto: eskiis

Aaspere–Haljala vaheline teelõik on üle riigi tuntud kui surmalõik, pudelikael, mis on röövinud hulga elusid. Maanteeameti plaan seal turvalisust tõsta näeb ette ka Aaspere kaupluse ette piirde paigaldamist.

Maanteeameti liiklusohtlike kohtade koordinaator Janno Vilberg rääkis, et kavas on paigaldada piire maantee serva nii, et liiklejatel ei oleks edaspidi võimalik maanteelt otse poeesisesse parklasse ja sealt maanteele pöörata.

Aaspere kaupluse omanik Aleksandr Reineberg selle plaaniga päri ei ole, sest tema hinnangul on selles mitu viga. Esiteks takistab piire talvist lumelükkamist poeesiselt platsilt. Teiseks muudab piire Reinebergi hinnangul liikluse ohtlikumaks, kuna tõuseb tagant otsasõitude hulk. “Kui piirde juurde tehtaks ka aeglustusrada, mis võimaldaks sohvritel ohutult Aaspere asulasse ja poe parklasse keerata, oleks sel mõtet,” kõneles Reineberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles