Kaitsevägi paigaldab lähiharjutusala märgistust

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjutusalal hakatakse kasutama suuri masinaid, tegema mitmesuguseid manöövreid ja imiteerima lahinguolukordi, mistõttu on õppuste ajal liikumine harjutusalal piiratud.
Harjutusalal hakatakse kasutama suuri masinaid, tegema mitmesuguseid manöövreid ja imiteerima lahinguolukordi, mistõttu on õppuste ajal liikumine harjutusalal piiratud. Foto: Marianne Loorents

Kaitsevägi alustas Tapa naabrusesse lähiharjutusala rajamist ning paigaldab selle piiritlemiseks märgistust, kohalikes elanikes on see aga tekitanud mõningast segadust ja küsimusi.

Lähiharjutusala hakkab paiknema Tapa valla territooriumil Tapa sõjaväelinnakust lõunas. Osaliselt jäävad rajatava lähiharjutusala territooriumile Näo, Jootme ja Karkuse küla, vana lennuvälja ümbruses ka Tapa linn.

“Riigikaitse arengukava aastateks 2013–2022 seab eesmärgiks 1. jalaväebrigaadi soomusmanöövervõime väljaarendamise ning brigaadi manööverpataljonide varustamise soomukite ja lahingumasinatega. See eeldab täiendavate väljaõppevõimaluste loomist kaitseväe linnaku lähistele,” selgitas 1. jalaväebrigaadi teabeohvitser reamees Sander Mändoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles