Kadrina pastor on puuetega inimeste liikumis­vabaduse sõber

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina kirikuõpetaja Meelis-Lauri Erikson.
Kadrina kirikuõpetaja Meelis-Lauri Erikson. Foto: Marianne Loorents

Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liit (ELIL) andis oma tänuüritusel eesti rahva muuseumis üle kümme tänumeenet ja ühe Hapu Õuna. Tänumeene saajate seas oli ka Kadrina kirikuõpetaja Meelis-Lauri Erikson – liikumisvabaduse sõber 2016, kes lahendas kiiresti Kadrina kirikus käivate ratastoolikasutajate probleemid.

ELIL-i juhatuse liige Tiia Sihver, kes Eriksoni kandidatuuri esitas, selgitas, et kontserdikülastusel ühte Eestimaa kirikusse tekkis probleem – ratastooliga ei olnud võimalik sinna siseneda. Seepeale võttis ELIL ühendust Eesti Kirikute Nõukoguga, et leida lahendus kirikutesse pääsu parandamiseks.

“Kuna olen ise Kadrina inimene, uurisin, kuidas kohalikus kirikus lood on. Meelis-Lauri Erikson oli kohe valmis kokku saama ja vaatasime koos üle probleemsed kohad ja arutlesime ka lahenduste üle. Juba kohtumisel imestas Meelis-Lauri ja küsis endalt korduvalt, kuidas ta selle peale mõelnud ei ole. Ja see ei olnud ainult sõnakõlks. Kõik sai kiirelt ja kärata tehtud,” rääkis Tiia Sihver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles