Keskerakond ei luba Rakveres usalduse kaotanud tuntud parteilasi kandideerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Marianne Loorents

Keskerakonna Rakvere osakonna juhatus otsustas, et erakonna nimekirjas ei saa kohalikel valimistel osaleda endine linnapea Andres Jaadla ega praegune linnavolikogu liige Urmas Tamm.

Keskerakonna Rakvere osakonna esimees Siret Kotka-Repinski selgitas, et osakonna juhatus otsustas ühel häälel jätta Andres Jaadla ja Urmas Tamme keskerakonna valimisnimekirjast Rakveres kõrvale.

"Kahjuks tuleb tõdeda, et väga paljud meie erakonnakaaslased on kaotanud usalduse nii Jaadla kui ka Tamme vastu, ning seetõttu leiti, et selleks et ühiselt ja tugevalt valimistele vastu minna, tuleb teha selline otsus," põhjendas Kotka-Repinski.

Ta lisas, et eelkõige on erakonna liikmetes ja kandideerida soovinutes tekitanud küsimusi Rakvere Targa Maja kompetentsikeskuse pankrot. Hoone rajamise idee sai Andres Jaadla linnapeaks oleku ajal paberile ning Jaadla töötas keskuses ka arendusjuhina. Sihtasutuse nõukogu esimees on aga Urmas Tamm.

"Kompetentsikeskuse ümber toimuv on kahetsusväärne ja EAS-i tagasinõue ning Rakvere linna 1,8-miljoniline panus tänaseks surnud projekti tekitab arusaadavalt paljudes küsimusi ja nõutust. Isegi kui selle rajamise ajal peeti silmas linna huve, usume, et praeguses olukorras ei ole võimalik meie nimekirja nendele kahele kandideerijale avada," teatas Kotka-Repinski.

EAS-ilt 3,3 miljonit eurot toetust saanud kompetentsikeskus sai tegutseda vaid üle aasta, kusjuures teadustegevuseni ei jõutudki. Hoone valmimist toetas ka Rakvere linn 1,8 miljoni euroga. EAS nõuab toetusest nüüd 2,6 miljonit eurot tagasi.

Nii Urmas Tamm kui ka Andres Jaadla ütlesid, et kuulevad taolisest otsusest alles Virumaa Teataja vahendusel, ning mõlemale mehele oli see üllatuseks.

"Kui mingit teemat arutatakse, on viisakas ka asjaosalised kohale kutsuda," leidis Jaadla. Ta lisas, et põhjus on ilmselgelt otsitud.

"Ma arvan, et selline asjaajamine heidab varju erakonnale tervikuna," lausus Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles