Kevadtorm 2017 – suurem, aga muidu nagu ikka

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal.
Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal. Foto: Marianne Loorents

​Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal ning siin näeb enneolematult palju tanke. Õppus algab esmaspäeval ja vältab ligi kolm nädalat.

“See on ajateenijate ettevalmistusperioodi hindamisõppus. Selle lõpus antakse reservi saadetavale üksusele hinnang. Kas väga hea või hea. Halb see olla ei saa,” ütles kaitseväe peastaabi tsiviil-sõjalise koostöö üksuse juht major Viljar Kurg.

Tänavu on õppusel varasemast rohkem soomustehnikat. “Meil on siin Ameerika, Briti, Prantsuse ja Saksa tankid. Neli riiki tuleb siia oma soomustehnikaga. Nii palju tanke pole meil varem olnud. Püüame need jätta keskpolügoonile, nii palju kui võimalik, aga neid näeb ka ringi sõitmas. Inimestele on huvitav suurt tanki näha. Loodame, et nad väga palju pahandust ei tee,” rääkis major Kurg. Sellise õppuse üks külg on tema sõnul see, et inimesed näevad, millega kaitsevägi tegeleb ja kuidas on arenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles