Meie kutseõppurid on parimate seas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SA Innove

Sel nädalal toimunud kutsehariduse suurüritusel Noor Meister võttis ligi 400 kutseõppurit 31 erialal üksteiselt mõõtu, et selgitada, kes on Eesti parimad noored meistrid.

Lääne-Virumaalt näitasid klassi ja tõid esikoha koju Rakvere ametikoolis müürsepaks õppiv Leho Neemsalu, parim plaatija oli sama kooli noormees Joost Podekrat.

Lääne-Viru rakenduskõrgkooli õpilane Margit Hünnonen oli teistest parem hooldustöö erialal, müügikorraldaja erialal töökohapõhises õppes õppijate seas saavutas teise koha Kadri Kaljuneem.

Kutsehariduse suurüritust korraldanud sihtasutus Innove hariduse agentuuri juhataja Tanel Oppi ütles, et seitsmendat korda toimunud Noor Meister õnnestus. "Sellist sündmust on kutseharidusele ja Eesti noortele väga vaja. Noor Meister annab nii erialavaliku ees seisvale noorele kui ka tema suunajale hea ülevaate kutseõppevõimalustest ja väljavaadetest, veendumaks, et kutsehariduses on, mida valida. Kutseharidus ning oskused ja teadmised, mis aitavad kiirelt muutuvas maailmas kohaneda ja oma tööd edukalt teha, on aga fookuses kogu oskuste aasta jooksul," rääkis Oppi.

Kutsemeistrivõistlustel hinnati võistlejate kiirust, täpsust ja omandatud teadmiste oskuslikku kasutamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles