Märulitoas satuvad seiklejad agulihoovi

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Jõe jaoks oli märuliruumi seinte ilmekaks muutmine kahe päeva töö.
Alvar Jõe jaoks oli märuliruumi seinte ilmekaks muutmine kahe päeva töö. Foto: Meelis Meilbaum

Neid õpilasi, keda kevadine klassiekskursioon viib tänavu Eesti politseimuuseumisse, ootab uue atraktsioonina märulituba, mis on kunstniku käe all saanud tõelise agulihoovi väljanägemise.

Politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa rääkis, et kui nad hoone, kuhu märulituba sisse seatakse, Rakvere linnavalitsuselt kätte said, mõtlesid nad esialgu, mida sinna siis ikkagi teha.

Eriüksuse laskerada on praegugi politseimuuseumi keldrikorrusel olemas, kuid ainult seitsme sihtmärgiga, seetõttu otsustatigi kõrvalhoone ühes ruumis sisse seada eraldi märulituba. Direktori sõnul löödi ruumi seinad USP-plaadiga üle, et jääks lamedam mulje. “Siis tekkis idee, et äkki laseks kellelgi grafiti teha. Kujundaks ruumi hästi noortepäraseks. Meie mõte oli, et tuba kujutaks endast aguli sisehoovi, kus midagi toimub, ja eriüksus peab sinna sisenema,” kõneles Eesmaa kontseptsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles