15 aastat noor tütarlastekoor

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hoolsat harjutamist kroonib edu, tõstab laulutüdrukute rõõm saalilt lae pealt ja dirigent Ly Ipsberg on enam kui ­rahul.
Kui hoolsat harjutamist kroonib edu, tõstab laulutüdrukute rõõm saalilt lae pealt ja dirigent Ly Ipsberg on enam kui ­rahul. Foto: Erakogu

Piigad, kelle hing ihkab laulda, on rõõmu ja hoolega harjutanud 15 aastat. Neiud on lõpetanud kooli ja lennanud ära, peale kasvanud uued tüdrukud, dirigentide Ly Ipsbergi ja Kaie Aja laululapsed.

Kui 15 aastat tagasi tuli Virumaa Tütarlastekoori 32 tüdrukut Lääne-Virumaa kümnest koolist, jäi praeguste nooremate lauljate sünnini veel mitu aastat. Praegu laulab kooris 56 tüdrukut samuti kümnest koolist.

Staažikamatel piigadel on kooristaaži kaheksa aastat, noorim laulja õpib kolmandas klassis. “Koor on nagu mu oma laps,” ütles Ly Ipsberg, kes on vankumatult seisnud koori ees nii headel kui ka raskematel aegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles