Advokaadid avastasid relvasmugeldajate avaistungil olulise vea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Kristiina Lee vestleb kaitsealusega. Kohtupingis on vasakult Martin Tanning, Raivo Olev ja Rauno Udeküll.
Vandeadvokaat Kristiina Lee vestleb kaitsealusega. Kohtupingis on vasakult Martin Tanning, Raivo Olev ja Rauno Udeküll. Foto: Marianne Loorents

Eile algas Rakvere kohtumajas relvasmugeldajate protsess, kuid avaistungil sisulise aruteluni ei jõutud, sest kolm vandeadvokaati tegid riigiprokurörile kambaka.

Kohtu all on Martin Tanning (40), Rauno Udeküll (28) ja Raivo Olev (28), keda riigiprokuratuur süüdistab mitmesuguste tulirelvade, nende oluliste osade ning laskemoona ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegudes. Neil oli plaan muuta automaattulirelvad laskekõlblikuks ja turustada.

Süüdistatavate kaitsjateks olevad kolm vandeadvokaati väitsid eile avaistungi alguses, et pole teada, kas kannatanul, Eesti kaitseväel, on seaduslik või lepinguline esindaja. Algselt pidi kaitseväge kohtus esindama Roman Lukas, riigiprokurör Laura Vaigu sõnul vahetus esindaja ja nüüd on selleks Ain Kabal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles