Algavad toidupanga kevadised toidukogumispäevad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Reedel ja laupäeval korraldatakse üle Eesti Toidupanga kevadised toidukogumispäevad. Kampaaniaga on seekord liitunud 46 kauplust üle Eesti. Rakveres kogutakse toiduabi Krooni Selveris, Maksimarketis ja Rimis.

Punastes põlledes toidupanga vabatahtlikud jagavad toidukogumispäevade ajal kauplusekülastajatele infot ning võtavad vastu kohalikele puuduses elavatele peredele ostetud toidukaupa. Kauplustes tegutsetakse üldiselt kella 12–19, kuid on ka erandeid. Annetusena on oodatud kaua säiliv ehk "parim enne" tüüpi toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal. Ka moosid, mahlad, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused on oodatud. Toidupangad jagavad kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele.

Toidupank teeb iga päev koostööd firmadega, et päästa kaubandusest ja tootmisest see toit, mida mingil põhjusel müüa ei ole võimalik, ning jagab selle abivajajatele. Toidukogumispäevad on aga üleeestiline toidupankade heategevusaktsioon, mis annab just eraisikutele võimaluse aidata kohalikke puuduses elavaid peresid. Tänavu toimuvad toidukogumispäevad juba kaheksandat aastat.

Sel korral on üle 800 vabatahtliku osalemas üle Eesti, nendest ligi 400 inimest Tallinnas ja Harjumaal. Taas on appi tulnud ettevõtteid ja organisatsioone, kes on registreerinud ennast osalema toidukogumispäevadel rühmadena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles