Kohus määras Rakvere tualetioperaatorile aresti

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber. Pilt on illustratiivne.
Arestikamber. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Rakveres Kroonikeskuse tualetis naisi filminud mehele määras kohus 20 päeva aresti.

Teisipäeval kella 15.05 ajal sai politsei väljakutse Rakveres Adoffi tänaval asuvasse Kroonikeskusesse, kus turvamees oli kinni võtnud 31-aastase mehe, kes naiste tualetis mobiiltelefoniga filmis.

Politsei pidas mehe väärteo korras kinni ja toimetas arestimajja, lähiajal taotletakse kohtus talle ka aresti. Politsei palub kõigil, kes on nimetatud tegevuse ohvriks langenud, ühendust võtta Rakvere politseijaoskonna väärteomenetlejaga telefonil 322 2786 või 5886 8812.

Perverdi üks ohvritest on Johanna, kes sotsiaalmeedias kirjeldas läinud laupäeval juhtunut. “Külastasin nagu iga teine naisterahvas täna õhtutundidel Kroonikeskuse WC-d. Igati ohutu ja tavaline tunne oli sinna sisenedes.”

Johanna sõnul kuulis ta kõrvalkabiinist lindistuse heli. “Ei osanud aimata midagi halba, aga oma silm on kuningas ja otsustasin alt piiluda teise kabiini, ohutuse mõttes, ja vaatepilt oli hirmutav,” jätkas ta.

“Kõrvalkabiinis tundusid olevat meessoost isiku jalanõud. Jäin enesele kindlaks, et midagi kahtlast on teoksil, ja lõpetasin igasuguse tegevuse. Enne kui otsustasin lahkuda, vaatasin ohutuse mõttes veel kord, ega too isik lahkunud ei ole, aga ei, isik oli endiselt ­WC-s, ja kui ma oma pead pöörasin, et vett peale lasta, nägin punast telefoni kaamerasilma enda kabiini poole, filmimas.”

Šoki saaanud naine põgenes tualetist, et pöörduda pereliikmete poole, kes teda ootasid. Paraku oli turvaruumi uks lukus ja infoletist naine samuti abi ei saanud. “Jäin naiste tualeti ukse ette ootama, et kinnitust saada oletusele, et sealt väljub mees,” jätkas Johanna edasiste sündmuste kirjeldust. “Kahjuks nii oligi.”

Naiste WC-st nägi Johanna väljumas 40–50-aastast alkohooliku välimusega meest, kel oli kaasas kilekott, milles olid siidripudelid.

“Väga kurb on tunnistada, et ma ei saanud midagi ette võtta, abi ei saabunud. Enda jõuga ma ei julgenud kohe kindlasti midagi teha,” kirjeldas Johanna abitut olekut.

Kroonikeskuse turundusjuht Raul Arras ütles, et kirjeldatud juhtum on nende asutuses esimene. Ka pole varem kliendid kurtnud, et neid ahistatakse.

“Hea, et see mees kätte saadi,” lausus Arras. Tema sõnul on turvatöötaja nii keskusel kui ka Selveril. Keskuse töötaja käib majas ringi ja vaatab ka keldrikorrusele parklasse ning seepärast ei pruugi teda oma toast leida.

Kui kellelgi tekib probleeme ja turvatöötajat ei õnnestu kätte saada, siis võib helistada keskuse turundusjuhi mobiiltelefonil 5556 7338. Arras sõnas, et see number on keskuses ka reklaamplakatite raamidel.

Kuna selline intsident keskuses toimus, on Arrase sõnul turvameestega kokku lepitud, et edaspidi pööratakse rohkem tähelepanu tualettide juures toimuvale.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles, et analoogsele juhtumile eraldi paragrahvi pole ja seepärast neil statistikat ei peeta. Krall lisas, et selliseid juhtumeid tuleb ette harva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles