Toiduga ei mängita, kuid põnev on ikka

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimatiste meistriteostena tulid Pätsi pühendunud pagari Heiki Halliku hoolsa pilgu all paar päeva tagasi leivaahjust välja 20 öökullikujulist kilvaleiba.
Viimatiste meistriteostena tulid Pätsi pühendunud pagari Heiki Halliku hoolsa pilgu all paar päeva tagasi leivaahjust välja 20 öökullikujulist kilvaleiba. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres tegutsev väike leivatööstus ja pagariäri Päts Sahver ei väsi üllatamast uudsete ja omanäoliste toodetega. Ilmselt on nii mõnigi saanud lisaks nii-öelda tavatoodetele maitsta ka nende eriilmelisi kultuuri-, spordi- ja muude valdkondade tähtsündmusteks valminud leibasid.

Viimatiste meistriteostena tulid Pätsi pühendunud pagari Heiki Halliku hoolsa pilgu all paar päeva tagasi leivaahjust välja 20 öökullikujulist kilvaleiba. “Mõtlesime, milline see peaks olema, ja öökull tundus selline tark tegelane,” rääkis Hallik ning lisas, et näiteks ainuüksi konkreetse leivataigna tegemiseks koos kergitusega kulus aega oma paar tundi.

“Leivast asju vormida on keeruline, sest leib peab olema eelkõige söödav. Savist võib päris kergelt voolida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles