Kevadtormil algas brigaadide koostegevusõpe

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal.
Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal. Foto: Marianne Loorents

Täna algas Kevadtormil koostegevusõpe brigaadide tasemel. Õppe käigus harjutavad ajateenijad ja tegevväelased koos liitlas- ja partnerriikide üksustega brigaadi koosseisus lahinguliike.

"Koostegevusõppe lähim võrdlus on spordimeeste sooja tegemine enne võistlusi, kus katsutakse järgi, kas kõik töötab ja saadakse soe sisse," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo.

Lisaks liitlastega koostööle saavad 2. jalaväebrigaadi võitlejad koostegevusõppe ajal teha koostööd õhuväega ning harjutada lahinguliike helikopterite toel.

1. jalaväebrigaadi ülema kolonel Veiko Vello Palmi sõnul on brigaadi koostegevusõppe eesmärk luua tingimused kogu potentsiaalse jõu rakendamiseks lahinguülesannete täitmisel.

Ta lisas, et varasemate aastatega võrreldes on sel aastal tunduvalt kasvanud liitlaste osa ning nende suur hulk annab kindlasti parema ettekujutuse nende võimetest.

1. jalaväebrigaadi allüksused harjutavad keskpolügoonil ja selle ümbruses ning 2. jalaväebrigaadi allüksused harjutavad Sirgala harjutusväljal ja selle ümbruses.

Brigaadi koostegevusõpe lõpeb õppelahingute algusega 18. mail, kui vastamisi lähevad 1. ja 2. jalaväebrigaad.

Kevadtormil osaleb  ligi 9000 kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast ning liitlas- ja partnersõdurit.

Lisaks eestlastele ja Tapal paiknevatele brittidele, prantslastele, taanlastele ja ameeriklastele osalevad Kevadtormil kaitseväelased Kanadast, Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Gruusiast. Taevas võib näha USA, Poola, Belgia ja Hispaania lennuvahendeid.

Üle Eesti peetava Kevadtormi lõpurivistus peetakse 25. mail kaitseväe keskpolügoonil, õppus lõpeb 26. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles