Tere, võilillerahvas!

Maire Liivamets
, kirjandusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Liivamets
Maire Liivamets Foto: Erakogu

Aeg on käes! Võililled kui visad-vintsked kevadekuulutajad on  end näitamiseks üles seadnud. Noor eesti luuletaja Kaur Riismaa ütleb luulekogus “Soekülm”, et võilill tuleb kaugelt, võibolla koguni tähtedelt: “Võilille seemnel on päikesepuri, / läbi mõõtmatuna näiva ruumi, / läbi sireliudukogude / ja kuuvalguse supernoova /on ta jõudnud pärale.” Need read on küll kontekstist välja tiritud, aga toredad nii või teisiti. Üks on kindel, võilillede pärast pole rahval vaja hädaldada. Nemad olid, on ja jäävad.

Ent mu süda valutab, üks praegusaja suurimaid muresid me murede seas, suhkrumure, on mindki pööraseks ajanud, nagu kõiki tublisid, töökaid ja mõtlevaid eestlasi. Ega’s ma saa teistest maha jääda, pean ikka ka sõna sekka viskama, pealegi suudan (jutu)raamatutest näiteid välja võluda.

Muidugi tahan ma eelöelduga pisut õelutseda. Maailm on paljudes kohtades tapatalgutest ja näljast põlvili surutud, aga meie arutame, kas limpsi ikka juua või mitte. On magus liiga magus või pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles