Täna tuleb esitada tuludeklaratsioon

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et täna, 31. märtsil, on 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg nii füüsilistele isikutele kui füüsilisest isikust ettevõtjatele (FIEdele).

Amet ootab FIEdelt kokku 37 493 deklaratsiooni.

Maksuhaldur juhib tähelepanu, et tuludeklaratsiooni peavad esitama kõik füüsilisest isikust ettevõtjad. FIEdel tuleb esitada tuludeklaratsiooni põhivorm A ja E kõikidel juhtudel, olenemata sellest, kas või kui palju ettevõtlusest tulu saadi. Kui ettevõtlustulu ei olnud, tuleb esitada vorm E nullidega. Deklaratsiooni esitamise kohustus on samuti siis, kui ettevõtlus 2010. aastal katkestati või lõpetati.

Ettevõtlustulu deklaratsiooni vormi E peavad esitama ka need inimesed, kes ei ole füüsilisest isikust ettevõtjana registreeritud, kuid on saanud maksustamisperioodil ettevõtlustulu.

Ettevõtlus on isiku iseseisev majandus- või kutsetegevus (sealhulgas notari, kohtutäituri ja vandetõlgi kutsetegevus ning vabakutselise loovisiku loometegevus), mille eesmärk on saada tulu kauba tootmisest, müümisest või vahendamisest, teenuse osutamisest või muust tegevusest, kaasa arvatud loominguline või teaduslik tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles