Rongi alla sõitnud autojuht hoiatussignaalidele ei reageerinud (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee ülesõidukoht.
Raudtee ülesõidukoht. Foto: Kasper Mäe

Laupäeva õhtul kaotas traagilises õnnetuses elu 36-aastane kolmelapselise pere pea, kes Väike-Maarja vallas sõitis Nõmme raudteeülesõidul ette reisirongile.

Elroni liikluskorralduse juht Magnus Roosma ütles, et veeremijuht nägi enne Nõmme ülesõitu sellele lähenevat sõiduautot. “Enne raudteeülesõitu andis juht korduvalt helisignaali, millele autojuht paraku ei reageerinud,” nentis Roosma. “Nähes, et auto seisma ei jää, rakendas raudteeveeremijuht kohe rongi kiirpidurit, aga kahjuks ei olnud otsasõitu enam võimalik vältida.“

Õnnetus juhtus laupäeval kella 20.45 paiku, mil sõiduauto Toyota Avensis põrkas kokku Tartust Tallinnasse suunduva reisirongiga.

Auto liikus Nõmme küla poolt Rakvere–Väike-Maarja–Vägeva maantee suunal. Kokkupõrge toimus kõrvalisel kruusateel, kus Nõmme küla poolt tulles viib ülesõidule väike kallak, kuid nähtavus üle raudtee on siiski hea. Päike ei saanud juhti segada, sest paistis teiselt poolt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles