Kevadtormil algavad täna lahingud

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal.
Tänavu peetakse kaitseväe suurõppus Kevadtorm Virumaal. Foto: Marianne Loorents

Kaitseväe õppus Kevadtorm jõuab otsustavasse faasi - täna algavad nädal aega kestvad õppelahingud, mille lõpupäevadel lähevad kaitses ja rünnakul vastamisi ka tankid.

Õppelahingutes lähevad vastamisi 1. ja 2. jalaväebrigaad, kellest mõlema koosseisus osalevad liitlasüksused koos rasketehnikaga. Kaks brigaadi kohtuvad Ida-Virumaal, kuhu 1. brigaadi üksused liiguvad kaitseväe keskpolügoonilt, ja 2. brigaadi üksused Sirgalast.

Õppelahingute stsenaarium näeb ette viis päeva lahinguid kergetehnikaga ning seejärel kaks päeva (23. ja 24. mail) lahinguid rasketehnikaga, mis tähendab, et lisanduvad tankiüksused.

8. mail alanud Kevadtormil osaleb ligi 9000 kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast ning liitlas- ja partnersõdurit. Lisaks eestlastele ja Tapal paiknevatele brittidele, prantslastele, taanlastele ja ameeriklastele osalevad õppusel kaitseväelased Kanadast, Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Gruusiast. Taevas võib näha USA, Poola, Belgia ja Hispaania lennuvahendeid.

Üle Eesti peetava Kevadtormi lõpurivistus peetakse 25. mail kaitseväe keskpolügoonil, õppus lõpeb 26. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles