Politsei hoiatab vanametalliga kauplevate kelmide eest

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaraud. Foto on illustreeriv.
Vanaraud. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei- ja piirivalveamet hoiatab kolmapäeval Jõgevamaal liikunud kelmide eest, kes vanametalliga seotud tööd pakkudes hoopis inimeste nimel kiirlaene võtavad. Sarnane juhtum leidis samal hommikul aset ka Jõhvis.

Kolmapäeva lõuna paiku püüdsid kolm tõmmut vene keelt kõnelevat meest veenda üht Torma valla elanikku, et too aitaks neil vanametalli koguda, ja pakkusid tasuks 50 eurot.

Töö tegemise kinnitamiseks soovisid kelmid inimeselt ID-kaarti, et lõplikult käed lüüa.

Vahejuhtumist kuulnud sotsiaaltöötaja kaasas piirkonnapolitseiniku ning kohaliku elanikuga suheldes õnnestus suure tõenäosusega vältida tema langemist kelmuse ohvriks.

Samal hommikul leidis Jõhvis aset  sarnane juhtum, kus inimesele räägiti soodsast teenistusest seoses vanarauaäriga. Ohtu aimamata läks mees kaasa, kuid kokkulepitud töötasu ta ei saanud. Lisaks avastas hiljem, et tema dokumendiga oli võetud mitu kiirlaenu.

Torma vallas nähti mehi liikumas tumesinise Ford Mondeoga, mille registreerimisnumber on 126 AUA.

Politsei palub kõiki, kes juhtuvad kirjeldatud masinat või sarnaselt käituvaid mehi nägema, pöörduma esimesel võimalusel oma piirkonnapolitseiniku poole või helistama hädaabinumbril 112. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles