Gruusia keskkonnaminister täiendas Eesti kalavarusid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia keskkonnaminister Gigla Agulashvili saatis uute elupaikade poole teele päris mitu pangetäit noori lõhesid.
Gruusia keskkonnaminister Gigla Agulashvili saatis uute elupaikade poole teele päris mitu pangetäit noori lõhesid. Foto: Meelis Meilbaum

Gruusia keskkonnaminister Gigla Agulashvili andis teisipäeval oma panuse Eesti kalavarude täiendamisse, lastes koos oma Eesti kolleegi Marko Pomerantsiga Valgejõkke sadu noorlõhesid, et nood saaksid merre ujuda ning hiljem suureks kasvanuna jõkke kudema naasta. “On väga tore, et saame siin olles ka ise natuke teie tegemistele kaasa aidata,” rääkis Agulashvili. Ta märkis, et Gruusias alustati tänavu noorte jõeforellide asustamist mägijõgedesse.

Gruusia keskkonnaministri sõnul on töised suhted Marko Pomerantsiga muutunud sõpruseks. “Olen siin kui oma kolleegi hea sõber, aga ka selleks, et õppida – olete ju meist mitme sammuga ees ning teie kogemused kuluvad meile marjaks ära,” lausus Gigla Agulashvili.

Marko Pomerants ütles, et grusiinidele tutvustati Sagadis RMK ja keskkonnainspektsiooni toimimist, räägiti kliimapoliitikast, veekaitsest ja külastati Viru raba, kus tehti juttu soode taastamisest. “Rakveres käisime linnuses ja tegin ministrile näitliku õppetunni taara tagastamisest,” kõneles Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles