Sonda keemiaõnnetuse piirkonnast on välja pumbatud tonne reostust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sondas, kus märtsi lõpus lekkis tsisternvagunist keemilist ainet, on raudtee kõrvale kaevatud kraavist välja pumbatud viis 60-tonnist tünni vett, kemikaali võib selles olla kuus-seitse tonni. “Kõik on laabunud kenasti,” ütles Sonda vallavanem Andrea Eiche.

Kui vahepealse põuaga kippus vett kraavi vähe tulema ja väljapumpamine läks keeruliseks, siis teisipäeval sadanud vihmast loodeti abi. “Võibolla saab kraavi ka veidi sügavamaks kaevata, et vesi sinna paremini valguks. Kindlasti ei tohi minna sellega aga paekihini välja, sest sellisel juhul pääseks kemikaal pinnaveega paremini liikuma,” rääkis vallavanem Põhjarannikule.

EVR Cargo on võtnud endale reostuse likvideerimisel abiks AS-i Kobras, kes on teinud ka pinnaseanalüüse, saamaks aru, kuhu ja kui sügavale reostus on liikunud. Nende analüüside vastustega läheb veel aega, kuid keskkonnainspektsiooni Ida-Viru büroo juhataja Aivar Lainjärve hinnangul on reostuse levik jäänud piiratumale alale, kui alguses kardeti. “Oma osa selles on kindlasti külmal ja tavalisest tagasihoidlikuma suurveevooluga kevadel,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles