Tootjahinnaindeksit tõstis kemikaalide tootmise kallinemine

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Pilt on illustratiivne
Raha. Pilt on illustratiivne Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kasvas aprillis kuuga 0,3 protsenti ja aastaga 3,7 protsenti. Tootjahinnaindeksit mõjutas aprillis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus kemikaalide tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning puidutöötlemises, teatas statistikaamet.

Möödunud aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus kütteõlide, toiduainete ja elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnalangus mäetööstuses, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,6 protsenti ja võrreldes 2016. aasta aprilliga 6,4 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis aprillis keskmisest enam turbatoodete, naftasaaduste ning jookide hind, samas langes nahktoodete, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning metallitoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,5 protsenti ja võrreldes 2016. aasta aprilliga 5,8 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis aprillis keskmisest enam põllumajandustoodete, elektrienergia ning metallide hind ning langes elektroonikatoodete, tekstiiltoodete ning elektriseadmete hind. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles