Tules sauna kaotanud vanapaar viskab nüüd leili uues tünnisaunas

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleõnnetus oli kole, Tiit ja Eevi Renser seda ei unusta, kuid rõõm uuest saunast pani vanapaaril silmad särama ning tõi Suurpaju talu õuele palju mõnusat ärevust.
Tuleõnnetus oli kole, Tiit ja Eevi Renser seda ei unusta, kuid rõõm uuest saunast pani vanapaaril silmad särama ning tõi Suurpaju talu õuele palju mõnusat ärevust. Foto: Marianne Loorents

​Suurpaju talus oli eile uue ajastu algus – alles helerohelisi lehti kandvate puude vahelt sõitis treileril õue tünnisaun. Pererahva eelmine saun langes mõned tunnid enne selle aasta saabumist tuleroaks.

Enne sauna kohalejõudmist istuvad Tiit ja Eevi Renser maja ees pingil, kiikavad aeg-ajalt värava poole ja kõnelevad, kuidas peaaegu viie kuu jooksul isikliku pesemiskohata hakkama on saadud: Eevi oli talvel linnas, Tiit kasutas naabrimehe külalislahkust või käis vallasaunas.

“Piinlik käia ka naabrimehe käest küsimas, kas sul nii palju vett on, et ma saan ka ennast pesta,” ütles Tiit Renser, kuigi oli peaaegu eilse päevani vastu tütar Maarika Miilmani plaanile osta tünnisaun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles