Vantaa noored eestlased väisasid Rakveret

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Lääne-Virumaaga tutvumas käinud lastest näpistas lõunapausist aega, et ajakirjanikuga pisut juttu puhuda. Õpetaja Lee Laurimäele (vasakult neljas) on Virumaa aga sünnikodukant.
Osa Lääne-Virumaaga tutvumas käinud lastest näpistas lõunapausist aega, et ajakirjanikuga pisut juttu puhuda. Õpetaja Lee Laurimäele (vasakult neljas) on Virumaa aga sünnikodukant. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Eile külastasid Rakveret Soomes Vantaa linnas elavad Eesti juurtega noored. Tegemist oli preemiareisiga tublidele eesti keele õppijatele.

Noortega kaasas olnud eesti keele õpetaja, Virumaalt pärit Lee Laurimäe rääkis, et Soome riik võimaldab kooliõpilastel vabatahtlikkuse korras õppida oma emakeelt.

Vantaa linnas on eestlaste protsent üpris suur ning keeleõppijaidki palju. Seda näitab ka preemiareisile pääsenute arv: kokku külastas siinseid vaatamisväärsusi 52 põhikooli vanema astme last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles