Kiri: haldusreform algas valest otsast

, kauaaegne Sõmeru valla kodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtumisel Meremäe, Värska ja Mikitamäe omavalitsuste juhtide ja elanikega lubas peaminister Jüri Ratas valitsuse igakülgset tuge, et kõik probleemid ja vaidlusküsimused saaksid asjaosalisi rahuldavalt lahendatud. Rõhutati, et kõige olulisem on teha inimeste elukeskkond paremaks, aga kas see ikka on nii?

Valdade vahel peeti palju läbirääkimisi, et saada ühinemisel parimad tulemused rahvale teenuste pakkumisel ja igakülgset abi vallarahva probleemide lahendamisel. Otsustati, et Sõmeru vald ja Rakvere vald ühinevad. Uus vald saab nimeks Rakvere ja vallamaja jääb Sõmerule, kuna see on logistiliselt õige koht. Esitati ühinemistaotlus vabariigi valitsusele ja valitsus kinnitas otsuse möödunud aasta detsembris. Ühinemise otsuse esitasid ka Haljala ja Vihula ning valitsus kinnitas valdade ühinemise otsuse möödunud aasta detsembris. See on kohalike tahe.

Käesoleva aasta alguses tuli koalitsioonis olev erakond suurepärasele mõttele need neli valda omavahel ühendada. Rahvas on segaduses, kõik kriteeriumid said täidetud. Valitsus on oma otsused teinud, kuid keegi on mõjukam või tähtsam kui koalitsioonivalitsus. Näete nüüd, kuhu me oleme välja jõudnud. See tähendab, et valitsuse otsustel ei ole mingit tähtsust ega kaalu. Ühel päeval teeme niimoodi ja teisel päeval teeme teistmoodi. Kas keegi valitsusest on üldse mõelnud, kuhu me lõpuks välja jõuame, kui meie riik sel moel jätkab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles