Kaks kodumaad: hargmaiste perede projekt lõppes, probleemid mitte

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes ehitajatena töötavad mehed ja Eestis elavad naised on tänapäeval levinud peremudel. Kui üks on siinpool lahte ja teine teisel pool vett, võib see kaasa tuua konflikte, millele püütakse leida lahendusi.
Soomes ehitajatena töötavad mehed ja Eestis elavad naised on tänapäeval levinud peremudel. Kui üks on siinpool lahte ja teine teisel pool vett, võib see kaasa tuua konflikte, millele püütakse leida lahendusi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kalevipoegadeks ristitud Eesti ehitustöölised, kes rassivad Soomes kaheteistkümnetunniseid tööpäevi teha, ja nende Eestis elavad naised moodustavad üha levinuma peremudeli.

Hargmaine pere – just sellise nimetuse on saanud leibkond, kus pere töö- ja elukorraldus on jagunenud mitmele maale. 

REGI-projekti (Reacting to Growing Immigration – Strengthening Social Inclusion of Estonian Migrant Families in Finland and Estonia) raames on Tallinna ülikooli Rakvere kolledž koostööpartneritega kahe aasta jooksul abistanud ja toetanud sisserändajaid ning nende peresid siin- ja sealpool lahte. Neljapäeval võeti projekt kokku – tehti järeldusi ning arutati tulevikuprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles