Sõmeru koolimaja saab endale rähnikindla fassaadikatte

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru kool.
Sõmeru kool. Foto: Meelis Meilbaum

Juba seitse aastat on Sõmeru põhikool vedanud vägikaigast rähnidega, kes on kippunud kooli välisseina auke taguma. Miks rähnid nõnda innukalt seina toksivad, sellele pole vallavanem Peep Vassiljevi sõnul jälile saadud, kuigi teooriaid on mitu. Vallavanem märkis, et on sel teemal vestelnud ka näiteks zooloog Aleksei Turovskiga. “Küllap on siis soojustusmaterjalis midagi, mis rähnidele meelepärane,” arutles Peep Vassiljev ja viitas, et rähnid on auke toksinud ka Rakvere Keskväljakul oleva nn musta maja fassaadi.

Rähnide tehtud auke on Sõmerul täidetud ja parandatud, kuid linnud on järjekindlalt uued toksinud ning teised linnud ja oravad kipuvad neisse omale pesa tegema.

Pärast põhjalikke taustauuringuid otsustati Sõmeru kooli seina paigaldada Saksa firma Weber pakutud fassaadilahendus, mis kujutab endast kahte mineraalset krohvi kaitsekihti, mille vahel on võrk, pealmine, kolmas kiht annab faktuuri. Väliselt sarnaneb fassaad varasemaga. “Eks paari aasta pärast oskame öelda, kas see on end õigustanud,” märkis Peep Vassiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles