Tamsalu saja tamme parki istutatakse esimesed puud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu vapp.
Tamsalu vapp. Foto: Internet.

Homme keskpäeval istutatakse Eesti riigi 100. sünnipäeva puhul rajatavasse esindusparki Tamsalus esimesed tammed – riigi esindustammik saab valmis 2018. aastaks.

Ligi viie hektari suurune Tamsalu tammepark valmib Tamsalu vallavalitsuse, Eesti Arhitektide Liidu ja riigikantselei koostöös. Esinduspargi avalikul arhitektuurikonkursil parimaks tunnistatud Allianss Arhitektide töö "Sõnasalud" järgi loodavas pargis saab iga tamm endale märgistuse eesti vanasõnade ja mõtteterade näol. 

Lisaks tammedele, jalgradadele ja pargivalgustusele tuleb parki Kukeloss, kus saab korraldada üritusi.

Tamsalu valiti esinduspargi kohana välja nii nimemaagia kui ka asukoha tõttu Eesti keskel. Park avatakse mais 2018.

Tamsalu vallavanem Riho Tell hindab loodava esindustammiku rolli kohaliku elukeskkonna rikastajana kõrgeks. "Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks loodav esinduspark saab olema väga oluline meie kogukonnale ja meil on hea meel tulevikus võõrustada kõiki esinduspargi külastajaid. Kel pole mahti jalutama tulla, saab kiire pilgu esindustammikule heita ka rongiga mööda sõites," rääkis Tell.

Riigikantselei algatusel on Eesti riigi 100. sünnipäevaks plaanis rajada üle Eesti 100 tamme parke, alleesid ja salusid. Koolinoorte ja omavalitsuste koostöös istutatakse igasse maakonda vähemalt üks tammik.

Riigikantselei kutsub üles kõiki eestimaalasi istutatama Eesti 100. sünnipäeva puhul tammesid ka oma koduaedadesse. Täpsem info tammeparkide kohta SIIT.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti vabariigi loomisest. Tulemas on eesti rahva ja Eesti riigi senise ajaloo kõige ümmargusem ja suursugusem tähtpäev. Sünnipäeva tähistatakse 2017. aasta aprillist 2020. aasta veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles