Tamsalu tammeparki istutatakse täna esimesed puud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval istutatakse Eesti 100. sünnipäeva puhul rajatavasse esindusparki Tamsalus esimesed tammed. Istutustööd teeb ettevõte Marten Kopad ja selleks kasutatakse tehnikat, kuid täna on kohal ka koolilapsed, kes esimeste puude kasvamapanekusse sümboolse panuse annavad. Esinevad tantsijad ja lauljad.

Ligi viie hektari suurune Tamsalu tammepark linna lääneosas valmib Tamsalu vallavalitsuse, Eesti Arhitektide Liidu ja riigikantselei koostöös. Esinduspargi avalikul arhitektuurikonkursil parimaks tunnistatud Allianss Arhitektide töö “Sõnasalud” järgi loodavas pargis saab iga tamm märgistuse eesti vanasõnade ja mõtteterade näol. Valmivad jalgteed, paigaldatakse valgustus.

Pargi keskosas asuvast kunagisest moonakamajast, mis on halvas seisus ja mida rahvas Kukelossina tunneb, peaks saama koht, kus korraldada üritusi, kuid selleks alles otsitakse rahastusvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles