Eakate festival toimub ka sel sügisel

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate festival Salme kultuurikeskuses Tallinnas.
Eakate festival Salme kultuurikeskuses Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Erinevaist Eesti paigust kokku tulnud vanemaealiste festival toimub taas. Aasta-aastalt üha enam populaarsust kogunud festival korraldatakse 4. ja 5. oktoobril Tallinnas Salme kultuurikeskuses ja kannab juba teist aastat pealkirja "60+ festival".

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla ütles, et lugejatele on festival juba tuttav ja väga oodatud kohtumispaik. Sellisest positiivsest sündmusest osavõttu plaanitakse juba pool aastat ette ning lepitakse kokku, kuidas sinna minna.

"Et festivaliga teeb tihedat koostööd juba mitmendat aastat ajakiri 60+, saab meie veebikülje kaudu ürituse kohta kevadest sügiseni ka täpsemat infot. Sisu on festivalil ikka sama – saab loenguid kuulata, toredaid esinejaid vaadata, ja kel vähegi tahtmist, siis kasvõi oma isetegevuskollektiiviga esineda.ˮ

Ürituse korraldaja MTÜ Eakate Festival meeskond toetab igati arusaama, et nii suur osa elanikkonnast väärib tähelepanu ning nende kogemused esiletõstmist ja väärtustamist.

Juba kaheksandat korda toimuva festivaliga tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva, mis on 1. oktoobril.

Salme kultuurikeskuses on vanemaealistel kahel päeval meeleolukas ning hariv koosviibimine, kus tunnustatakse ka seenioride elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi. 2016. aastal külastas festivali ligi 4500 inimest.

Festival on kujunenud elukogenud inimestele aasta sündmuseks, kus kohtutakse eakaaslastega, kuulatakse loenguid ja nauditakse taidluskollektiivide pakutavat meelelahutust ja kuhu tullakse pidurõivais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles