Tõepoolest! Uus täht mänguasjamaailmas on sündinud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinner ehk näpuvurr
Spinner ehk näpuvurr Foto: Internet

Rakveres Karupoeg Puhhi mänguasjakaupluses lõppeval nädalal lausa päevas paarisaja kaupa (läbi)müüdud spinner ehk näpuvurr on vidin, mida kannab nüüd taskus pea iga uue ajaga sammu pidav kooli- või lasteaiajüts.

Teada on, et see omamoodi stressi maandav plastist ja metallist valmistatud asjandus leiutati USA-s juba 90-ndatel aastatel. Algselt reklaamiti näpuvurri kui abivahendit inimestele, kellel esineb probleeme keskendumisega või kes kannatavad ärevushäirete all. Et leiutis tekitas ekspertide hulgas vastakaid arvamusi, toimus tema lõplik läbilöök just mänguasjana alles käesoleval aastal.

Erinevat vastukaja leiab spinner tänaseni. Mõnel pool on see koolides keelatud põhjendusega, et vurritamine häirib tunnis õppetööd. Teised jälle peavad seda vajalikuks ja lubavad paremaks keskendumiseks vaikselt näppude vahel keerutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles