Läsna Pirrus viis lehmad “Ammuuuseumi”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirruse südamlikud sarvilised veavad igaühe näo naerule.
Pirruse südamlikud sarvilised veavad igaühe näo naerule. Foto: Erakogu

Läsna küla kunstnik Pirrus ehk Piret Mildeberg avas Viljandis Kondase keskuses näituse “Ammuuuseum”, kus lehmapilte ja asju tema varakambrist.

“Minu “Ammuuuseumis” on kolm osa: pilte, objekte ja raamatuillustratsioone Eesti kunstnikelt, mänguasju meilt ja mujalt ning reisimälestusi Indiast, Nepalist ja Hispaaniast. Oma näitusega teen kummarduse nendele võimsatele loomadele, kes on inimkonda toitnud juba 7000 aastat,” rääkis kunstnik, kes sündinud imeilusal looduse tärkamise ajal ja on tähemärgilt Sõnn.

“Lehmateema puudutas mind eriti aastal 2013 Indias, kui olin Gangese-äärses Varanasis kuuajalises residentuuris. India pühad lehmad ja vesipühvlid absoluutselt vabalt suure linna tänavatel toimetamas oli vaatepilt, mis sulatas mu sellesse erilisse kultuuri. Tänuks neile loomadele valmis 27-pildiline sari “Hare Nandi – Varanasi päevik”,” rääkis ta “Ammuuuseumi” tagamaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles