Aia- ja lillepäevad meelitasid Jänedale

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled  ja taimed pakkusid laadal suurt huvi.
Lilled ja taimed pakkusid laadal suurt huvi. Foto: Eva Klaas

Nädalavahetusel toimunud aia- ja lillepäevadel olid väga nõutud kaubaks maitsetaimed, mille vastu oli huvi oluliselt suurem kui eelmistel aastatel. Paljud inimesed läksid koju ka uhkete suvelilleamplitega.

Lisaks taimedele, lilledele ja puuistikutele pakuti aia- ja lillepäevadel naturaalset toidukaupa, käsitööd ning muudki. “Mulle meeldib Jäneda laada juures see, et kõik saab ühest kohast kätte,” kõneles Tallinnast aia- ja lillepäevadele sõitnud Mare Suve. Naine ostis maasikataimi, aga ka Võrumaal kasvatatud kasvuhoonemaasikaid. “Kasvuhoonemaasikas pole küll võrreldav peenramaalt saaduga, aga siiski parem ja puhtam kui poes pakutav importmaasikas,” jagas ta kogemusi. Mare Suve soovis oma aeda kasvama panna ka dekoratiivseid puuistikuid ning rõõmustas, et sai nii head nõu kui ka istikuid.

OÜ Jäneda Mõis tegevdirektor, aia- ja lillepäevade peakorraldaja Enno Must märkis, et lisaks maitsetaimedele oli suur huvi näiteks viljapuude vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles