Piibe maanteel alustati esimese asfaldikihi laotamist

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibe maanteel käivad kauaoodatud rekonstrueerimistööd.
Piibe maanteel käivad kauaoodatud rekonstrueerimistööd. Foto: maanteeamet

Aprilli keskel algasid rekonstrueerimistööd Tartu–Jõgeva–Aravete ehk rahvakeeli Piibe maanteel. Esimese lõiguna võttis maanteeamet seal ette Vaimastvere ja Koluvere (kilomeetritel 55,2-66,76) vahelise tee. 

Liiklejatele mugavuse tagamiseks on tööd jaotatud kolmele lõigule. Iga lõigu puhul on ehitajale antud vahetähtaeg - 45 päeva freesimisest esimese asfaldikihi laotamiseni. Täna alustati esimese asfaldikihi laotamist Vaimastvere ja Kärde vahelisel lõigul.

Projekti tulemusena rekonstrueeritakse lõigu amortiseerunud kate ning parandatakse sõidumugavust ja liiklusohutust. "Need esimesed asfaldipaanid võiksid anda liiklejatele lootust, et Piibe maantee viimane väga kehvas seisus teelõik saab peagi korda," sõnas maanteeameti ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi.

Teetööde käigus ümbersõite ette näha ei ole, kuid arvestada tuleb liikluspiirangutega vahetult töötsoonis.

Töid teeb Lemminkäinen Eesti AS, omanikujärelevalvet Sweco EST OÜ. Tööde lepinguline maksumus on 3,3 miljonit eurot. Lõigu rekonstrueerimine lõpeb selle aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles