Mis juhtus pääsupesadega?

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa gümnaasiumi direktor Elmu Koppelmann näitas koolimaja küljes olevaid pesi, kus pääsukesed elutsevad. Ta suutis loendada 26 kohta, kus on pesad olnud, aga praeguseks hävinud.
Tapa gümnaasiumi direktor Elmu Koppelmann näitas koolimaja küljes olevaid pesi, kus pääsukesed elutsevad. Ta suutis loendada 26 kohta, kus on pesad olnud, aga praeguseks hävinud. Foto: Meelis Meilbaum

Eestimaa Loomakaitse Liit kahtlustab, et pääsukesepesad Tapa gümnaasiumi akende kohal lõhuti, ja on teinud sellekohase avalduse keskkonnainspektsioonile; koolidirektori ja loodusetundjate hinnangul võisid aga pesad ise alla kukkuda.

Tapa gümnaasiumi koridori akende kohale on pääsukesed teinud oma pesad, mis ei ole jäänud märkamata ka õpilastele, kes linde jälgivad. Hiljuti filmis üks õpilastest, kuidas pääsukesed, ilmselt räästapääsukesed, toimetavad, aga paar päeva hiljem avastas ta, et pesadest on järel ainult riismed.

Juhtunut tähele pannud õpilase koolikaaslane pöördus Eestimaa Loomakaitse Liidu poole murega, kuidas käituda, kui on kahtlus, et pesi on lõhutud. Loomakaitsjatele kirjutas ta ka kahtlusest, et pesade lõhkumine võib olla seotud juhtkonna otsusega, kuna igal aastal ollakse pahurad lindude väljaheidete pärast aknaklaasidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles