Käsmu soovib bussidele tasulise parkimise kehtestada

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaptenite küla ootab iga külalist tagasi, aga palub mõistvat suhtumist küla plaanidesse.
Kaptenite küla ootab iga külalist tagasi, aga palub mõistvat suhtumist küla plaanidesse. Foto: Marianne Loorents

Tihe liiklus ja aeg-ajalt tekkivad liiklusohtlikud olukorrad Käsmu kitsastel tänavatel on pannud kogukonna lahendusi otsima. Ühe variandina kaalutakse ekskursioonibussidele tasulise parkimise kehtestamist bussijaama taha, et saabuvad turistid sealt jalgsi küla avastama suunata.

Käsmu külavanem Kristjan Altroff kõneles, et kaptenite küla kogub iga aastaga rahvusvahelist tuntust ja turistide arv suureneb pidevalt. Külale on antud Euroopa avastamata pärli tiitel ja paika armastatakse suviste kultuuriürituste korraldamise kohana. Kõige selle ja iga külalise üle on kohalikul kogukonnal südamest hea meel.

“Kuid selleks, et saaksime kõiki küla sõpru soojalt tervitada, peab meil olema jätkusuutlik küla. Praegu valmistab liigne liiklus külarahvale sügavat muret. Käsmu küla ei ole kummist – meie tänavad on kitsad, meie parkimis- ja liiklemisvõimalused piiratud. Ekskursioonibussid ei mahu kitsastel tänavatel ümber pöörama ning tekitavad küla peatänaval tagurdades liiklusohtlikke olukordi nii teistele sõidukitele kui ka jalakäijatele-ratturitele,” juhtis külavanem tähelepanu kitsaskohtadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles